E-commerce

TZ: Díky Share of Voice pomáháme firmám lépe investovat do brand awareness a consideration kampaní, říká David Vurma z Acomware. Agentura k tomu využívá data od Mety, Google a TikToku

Praha, 8. července 2024 — Vědět, jak přemýšlí konkurence a jak vynakládá prostředky na reklamu, je pro firmy v marketingu zásadní výhodou. Možností zprostředkovat tyto informace svým klientům nově disponuje přední česká full-service marketingová agentura Acomware. Díky přístupu k inzertním datům firem ze sociálních sítí i od reklamních platforem umí kontinuálně počítat jejich Share of Voice (SOV), sílu hlasu, tedy podíl v reklamním prostoru oproti konkurenci. Navíc díky algoritmu dokáže extrapolovat i celkové výdaje na reklamu.

Číst více

Bing je v Česku i na Slovensku na historickém maximu. Vyplatí se ale investice do vyhledávací reklamy Microsoft Ads?

Dominantní globální postavení Google asi nikoho nepřekvapí. Pokud však máte ambici efektivně inzerovat v České republice, zaměřením pouze na tento kanál se můžete připravit až o čtvrtinu potenciálních zákazníků. Více než dvanáct procent lidí totiž stále preferuje vyhledávání v tuzemském Seznamu a – překvapivě – každý desátý uživatel na desktopu používá Microsoft Bing. Ten dnes najdete integrovaný přímo do hlavního panelu počítačů s Windows 11, i jako součást prohlížeče Microsoft Edge. Navíc díky miliardám dolarů, které Microsoft investoval do vývoje jazykového modelu OpenAI a integrace do svého prohlížeče i vyhledávače jako Copilot, se jeho podíl na trhu pravděpodobně ještě zvýší. Pro český a slovenský trh tak Bing představuje marketingový kanál se zajímavým potenciálem, a to i díky specifické a tržně silné skupině uživatelů. Jak se nám však osvědčil v praxi?
Číst více

Jak neztratit data. Pozor, Google Analytics 3 již brzy skončí, přicházejí GA4. Co to pro firmy znamená?

Ne sůl, ale data jsou dnes nad zlato. Alespoň v marketingu. Jistě vám neunikla novinka, která vejde v platnost již brzy a kterou nesmějí přehlédnout ti, kdo pro měření používají Google Analytics. Současným GA už pomalu zvoní hrana a na scénu přicházejí Google Analytics 4. Ještě implementaci odkládáte? Tak pozor, už je nejvyšší čas ji začít řešit. A je třeba neopomenout také zálohování dat z GA3!
Číst více

Většina firem v Česku neví o nových omezeních při zasílání SMS zákazníkům. Jak se vyhnout milionovým pokutám?

Rozesíláte vašim zákazníkům obchodní nabídky přes SMS? Zachytili jste nedávnou aktualizaci z Úřadu pro ochranu osobních údajů? Jste si opravdu jisti, že je váš SMS marketing v souladu se zákonem? Neberte to jako firma na lehkou váhu, hrozí vám pokuty až do výše 10 milionů korun.

Číst více