Marketing

Většina firem v Česku neví o nových omezeních při zasílání SMS zákazníkům. Jak se vyhnout milionovým pokutám?

Rozesíláte vašim zákazníkům obchodní nabídky přes SMS? Zachytili jste nedávnou aktualizaci z Úřadu pro ochranu osobních údajů? Jste si opravdu jisti, že je váš SMS marketing v souladu se zákonem? Neberte to jako firma na lehkou váhu, hrozí vám pokuty až do výše 10 milionů korun.

Číst více

Máte web či e-shop na Slovensku? A jsou vaše cookies souhlasy v pořádku? Pozor na tyto protizákonné techniky

Provozujete webové stránky i na Slovensku? Ověřte si, zda na nich máte správně nastaveny souhlasy uživatelů se zpracováním nebo ukládáním informací pomocí cookies. Úřady již začaly správnost kontrolovat a při porušení zákona hrozí i značné pokuty.

Úřad pro regulaci elektronických komunikací a poštovních služeb, konkrétně Odbor státního dohledu elektronických komunikací, nedávno vydal detailní Stanovisko k získávání souhlasu. Tento praktický dokument má provozovatelům webů pomoci, jak získávání souhlasu správně, a hlavně v souladu se zákonem nastavit.

Číst více

Co jsou místní neplacené záznamy Google a jak je nastavit

Místní neplacené záznamy jsou rozšíření v Google Merchant Center vhodné pro e-shopy, které mají zároveň jednu nebo více kamenných poboček. Díky nim říkáte Googlu, kolik a jaké produkty máte aktuálně na pobočce. Google umí tato data využít a lokálně uživateli zobrazit, že hledaný produkt může zakoupit v nedaleké pobočce, kde je aktuálně skladem. Všechny prokliky na produkty v rámci místních neplacených záznamů jsou zdarma.

Číst více