PPC kampaně

PPC (zkratka z anglického pay-per-click) označuje internetovou reklamu placenou za proklik. Inzerent v tomto případě neplatí za každé zobrazení své reklamy nebo inzerátu, ale až za samotnou návštěvu uživatele v jeho e-shopu nebo webových stránkách. V této rubrice najdete užitečné články, rady a tipy, které vám pomohou se správou vašich PPC kampaní.

Přehlédnout byste neměli ani články o SEO a linkbuildingu, které vám mohou pomoci zlepšit výsledky organické návštěvnosti.

Jak fungují Smart Display kampaně

Smart Display kampaně v Google Ads, které automatizovaně spravují výkonnostní reklamu v obsahové síti, existují už několik let. Přesto z častých dotazů cítíme, že k nim řada inzerentů dodnes nemá důvěru. V tomto článku vám je blíže přiblížíme, protože se opravdu není čeho bát. Tyto kampaně vám mohou přinést výborné výsledky, pokud s nimi pracujete správně.

Číst více

Acomware zkvalitnil díky automatizaci search kampaně pro Skupinu ČEZ

PPC kampaně ve vyhledávací síti jsou důležitou součástí online marketingových aktivit ČEZ. A tyto kampaně si ukrajují znatelný koláč v rámci investic do online reklamy. Kampaně ČEZ totiž kombinují nejen klasické služby, jako dodávky plynu či elektřiny, ale jde také o nejrůznější nekomoditní produkty. Například fotovoltaika, tepelná čerpadla aj. Přečtěte si, jak jsme díky automatizaci zkvalitnili jejich search kampaně ve spolupráci s PPC Bee.

Číst více

Atribuční modely a zdroje návštěvnosti z Facebooku

Atribuční modely jsou způsob měření dat v analytických nástrojích, který vám pomůže spravedlivěji hodnotit přínos jednotlivých kanálů za uskutečněnou konverzi. S jejich pomocí přesněji vyhodnotíte kampaně a blíže pochopíte cestu zákazníka. Na příkladu Facebook kampaně vám ukážeme, jak vám tento způsob vyhodnocení otevře oči.

Číst více