Tipy na e-shopy: zbavte se nepotřebných věcí

tipynaeshopykveten2015_perexVálí se vám doma spousta starých věcí? Vyzkoušejte novou službu, která zajistí odvoz i prodej spotřebičů, nábytku a dalších předmětů. Dnes se podíváme na zoubek také dvěma originálním e-shopům určeným pejskařům a florbalistům.

ProdejToDál.cz – www.prodejtodal.cz

Proč bude úspěšný (slovy autorů): Nabízíme službu, kterou zákazníci dlouho hledali. Jednoduše zprostředkujeme prodej použitých a nepotřebných věcí z pohodlí domova. Stačí předměty dovézt k nám nebo si objednat svoz a pak už jen čekáte na peníze za prodané věci. Kromě toho poskytujeme garanci 100% spokojenosti našim zákazníkům, což je ve světě bazarů něco nevídaného. Daří se nám, aby zákazníci s námi prodávali i nakupovali a dlouhodobě chceme být tím prvním, co vás napadne při potřebě koupit nebo prodat něco nepotřebného nebo použitého.

Podobné e-shopy: žádné

Jak se nám líbí?

ProdejToDál.cz de facto odstraňuje jednu z bariér, před níž stojí člověk uvažující o prodeji zboží online – starosti s dopravou a bezpečným předáním (a zaplacením) zboží od nového majitele. Autoři projektu tohle vše vyřeší za vás. Pro zboží si přijede jejich kurýr, celou aukci sami vyřídí a za to si vezmou patřičný poplatek (minimálně 19 Kč + 35 % z prodejní částky zboží).

Tento nápad samozřejmě z velké míry těží z úspěchu www.aukro.cz, které zná většina ČR. Právě zde se totiž odehrává samotný prodej zboží. Web služby ProdejToDál.cz je díky tomu velmi jednoduchý a v podstatě slouží především k seznámení se s fungováním služby a objednáním dopravy. Nechybí na něm videonávod, který by ale mohl být konkrétnější a jít více do hloubky (seznámit i s podmínkami svozu, provizí apod.) a řada dalších textových podkladů. Autorům bychom doporučili především zapracovat na profesionalizaci vzhledu, který stále působí do jisté míry amatérsky.

tipynaeshopykveten2015_01

Collars.cz – www.collars.cz

Proč bude úspěšný (slovy autorů): Nápad na výrobu obojků s motýlky vznikl před dvěma lety, kdy se naší fence narodilo 12 štěňat. Štěňata jsme potřebovali nějak odlišit, a tak vznikla první kolekce 12ti obojků s motýlky. V dnešní době jsou čtyřnozí mazlíčci právoplatnými členy rodiny, a tak jako člověk chce hezky vypadat, chce mít po boku i svého parťáka, za kterým se každý otočí. Na našem trhu je spousta psích potřeb, ale náš e-shop se specializuje výhradně na obojky s motýlky, které jsou ručně vyráběné. Díky tomu lze ušít obojek přímo na míru dle rasy, potřeb pejska a jeho majitele.

Podobné e-shopy: žádný

Jak se nám líbí?

V minulých dílech našich tipů jsme psali o ručně vyráběných kravatách či motýlcích. Všechny tyto výrobky ale byly primárně určeny lidem. Specializovaný e-shop Collars.cz se zaměřuje na prodej speciálních obojků určených našim čtyřnohým miláčkům, které mají podobu klasických motýlků. Kromě originálního nápadu má e-shop i poměrně přehlednou podobu, chválíme také avizovanou dopravu zdarma.

Na řadě věcí ale lze zapracovat – ve zvolené šabloně má e-shop problémy s diakritikou, také používání malých/velkých písmen nebo zarovnání textu (někdy doprostřed, jindy vlevo) nepůsobí profesionálně. Také by se dalo více pracovat s výrobky, které jsou hodnoceny (výrazněji je nabízet), nebo propagovat právě dopravu zdarma či garanci spokojenosti, která není nikde v e-shopu jednoduše vysvětlena. Jsme také toho názoru, že specializovaný e-shop tohoto typu by měl více inspirovat – minimálně formou fotografií výrobků na pejscích, ideálně s doplněním i textů, trendů (obojek na jaro/léto či jiná období) a podobně.

tipynaeshopykveten2015_02

Badegg.cz – www.badegg.cz

Proč bude úspěšný (slovy autorů): Kde jinde založit e-shop specializovaný na hráče a fanoušky florbalu, než právě u nás? Jak je známo, florbal totiž není jenom sport, florbal je životní styl. E-shopů s florbalovým vybavením je u nás spousta, chyběl nám ale obchod, kde by si florbalový maniak mohl vybrat něco, co podrhne jeho životní filosofii. Nechceme jenom prodávat trička, chceme šířit florbalovou osvětu a být jedna velká florbalová parta. Proto věříme, že s e-shopem badegg máme šanci uspět.

Podobné e-shopy: 

Jak se nám líbí?

E-shop pro florbalisty? Proč ne. Badegg.cz určitě zaujme svérázným grafickým provedením. Líbí se nám výrazné avizování výhod e-shopu (rychlá expedice, originální balení zboží apod.) nebo dostatek fotografií zboží. Škoda, že řada informací je zbytečně zastrčena do patičky zboží – jak vybrat velikost trička by se měl zákazník dozvědět u výběru velikostí, neuškodí mu rovnou předložit i informaci, jak se o ně starat (ideálně v mailingu po úspěšně realizovaném nákupu). Podobně jako u jiných specializovaných e-shopů také majitelům trochu “umřel” blog, který už nebyl dlouho aktualizovaný. Škoda, myslíme, že stojí za to se jeho prostřednictvím chlubit s novou kolekcí zboží a dalšími produktovými nápady.

tipynaeshopykveten2015_03

Výzva pro čtenáře

Máte vlastní tip na netradiční specializovaný shop? Sdělte nám ho do diskuse – rádi se se zajímavými projekty nejen sami seznámíme, ale také je představíme na blogu v některém z dalších dílů.

Tip: Inspirujte se e-shopy z našich předchozích 5 dílů:

První díl: Grilování.cz  / Puntíky.cz / Lovecký Svět

Druhý díl: Káva.cz / Šleháme.cz / RCKing

Třetí díl: Navlas.cz / Mixit.cz / Fluffy Oak

Čtvrtý díl: KitchenetteShop / Terve.cz / Prokrmivo

Pátý díl: Tačepica.cz / Holítka.cz / Tominesmrdí.com

Celkem 2 Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štítky: