Plus mínus 99 slov — Twitter bez Trumpa, Facebook bez lajků

Každý týden se s vámi podělíme o desítku kampaní, novinek, divností nebo zajímavostí, které nás baví. Staráme se o sociální sítě a tyto věci k tomu prostě patří! O tom je rubrika Plus mínus 99 slov.

Reklamní hackathon

Hned několik komunikačních agentur a expertů zahájilo hackathon, během kterého má být navržena komunikační kampaň na podporu očkování proti nemoci covid-19. Ta bude následně k dispozici jak státu, tak i soukromým subjektům.

iOS 14 a reklama

Nový operační systém iOS 14 pravděpodobně způsobí pokles příjmů z mobilní reklamy na sociálních sítích, a to primárně na Facebooku a Snapchatu. Důvodem je plánované omezení personalizované reklamy.

#CokoliTarián

Garden Gourmet v únoru spustí novou kampaň, ve které bude propagovat udržitelné stravování. Součástí kampaně bude například i kuchařka plná receptů, které nezatěžují planetu. 

Sítě bez Trumpa

Po násilných protestech v americkém Kapitolu Facebook zablokoval účet teď již bývalého prezidenta Donalda Trumpa, a to minimálně na příští dva týdny. Ještě ostřeji na situaci reagoval Twitter, který Trumpův účet zablokoval nadobro.

Burger King v novém kabátě

S příchodem roku se Burger King převlékl do nového kabátu. Nová vizuální identita má jasně rozpoznatelný retro nádech, který má umožnit lepší využití v digitálu. 

Co poletí v roce 2021?

Desítku nejdůležitějších marketingových trendů pro rok 2021 podrobně analyzuje nový článek Social Media Today.

Sledování místo lajků

Minulý týden Facebook upravil layout stránek pro veřejně známé osobnosti. Díky tomuto updatu získají tvůrci přístup k podrobnějším analytickým nástrojům a současně také verze přináší do popředí funkci follow místo původního lajkování stránky.

Stories na desktopu

Instagram testuje nové formáty stories pro zobrazení na desktopu. Díky tomuto updatu má být jejich prohlížení na počítači mnohem snazší a pohodlnější.

Máš Answear

Módní e-shop Answear spustil novou extravagantní kampaň, která má za cíl oslovit co nejvíc mladých spotřebitelů. Kampaň poběží nejen v Čechách, ale i na dalších 6 evropských trzích, kde e-shop působí.

Influencer marketing objevuje TikTok

Ačkoliv influencer marketingu v minulém roce stále dominoval tradiční Instagram, čím dál tím víc zadavatelů se začíná ohlížet po alternativě na populární platformě TikTok.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štítky: