Odstraňte častou příčinu zamítnutých produktů v Google Platformách

Vidíte v rámci Google Merchants Centra (dále jen GMC) chybu „Pro tento cíl není nastaven styl CSS“ (CSS not selected for this destination)? Tato krkolomně přeložená věta znamená, že pokud využíváte CSS partnera, musíte si v panelu CSS zvolit, že daného partnera chcete využívat i pro Google Platformy. V článku vám ukážeme správný postup.

Jak na nastavení

Jestliže aktuálně využíváte pouze jeden účet GMC, bude třeba založit nový Google Merchants účet. Ten bude po ověření a nárokování sloužit jako technický účet, který vám umožní nastavovat spolupráce s CSS a Affiliate partnery. 

Přehled pro CSS a Affiliate partnery naleznete po kliknutí na ikonu klíče, která se nachází v horní části Merchants Centra -> v horní liště zvolíte záložku Affiliate partneři a služby CSS. Pokud v liště danou možnost nevidíte, je nutné založit nový „technický“ účet GMC.

google-merchants-center-platformy-1

google-merchants-center-platformy-2

V dolní části stránky na záložce Affiliate partneři a služby CSS uvidíte výpis dostupných CSS partnerů. Po najetí na CSS partnera se po pravé straně zobrazí tři tečky. Po kliknutí na ně zvolte možnost „Nastavit službu CSS pro platformy Google v Evropě“. Jakmile možnost zvolíte, dojde k odstranění chyby „Pro tento cíl není nastaven styl CSS“ a dojde k aktivaci produktů v rámci Google Platforem.

Možná se ptáte, jestli můžete založit více Google Merchants Center pro jeden web. V případě spolupráce s CSS partnerem ano. Podmínkou je pouze to, že každý účet musí využívat jiného CSS partnera. Technický účet spadá pod Google CSS, takže je možné mít založen tento účet + další pro CSS partnery, ze kterých reálně kampaně běží. 

Pozor na ověření účtu

Při zakládání nového Google Merchants účtu si dejte pozor, abyste z webu neodstranili ověření účtu, ze kterého současně běží kampaně. 

Po založení nového účtu GMC vložte na web druhý kód pro ověření vlastnictví webu. Při kliknutí na ověřit a nárokovat u nového účtu je možné, že Google vygeneruje e-mail s tím, že dojde k odstranění ověření u druhého Google Merchants účtu. V případě, že jste na webu zachovali oba ověřovací kódy však k odstranění nárokování nedojde a budete mít ověřeny oba dva účty. V takto vytvořeném účtu již vidíte výše zmiňovanou záložku Affiliate partneři a služby CSS, ve které můžete provést zmiňované nastavení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *