Zamítá vám Google Merchant Center často produkty? Zkuste toto

Stává se vám, že Google Merchant Center často zamítá vaše produkty? Pak možná narážíte na problém, kdy se mikrodata ve feedu produktu (cena, dostupnost atd.) neshodují s těmi na vstupní stránce e-shopu. Přečtěte si náš tip a šablonu,  jak problém řešit.

Robot Googlu může zamítnout produkty, kde se liší mikrodata u Google nákupů a vstupní stránky

Robot Googlu prochází produkty ve feedu a kontroluje případné nesrovnalosti mikrodat s údaji na vstupní stránce webu. Pokud najde různé hodnoty, může produkty zamítnout.

Jelikož při standardním nastavení Google Merchant Center (dále GMC) stahuje feedy pouze jednou za 24 hodin, může být během této doby na webu provedeno velké množství změn jak v rámci dostupnosti tak v rámci cen produktů.

Funkce stahování feedu GMC každou hodinu

Abychom pomohli klientům, kteří nepoužívají aktualizaci dat pomocí API, nasadili jsme v jejich GMC speciální funkci. Aktualizaci produktových feedu každou hodinu.

Pro úspěšné nasazení nesmí být účet zamítnut a nesmí obsahovat žádná upozornění. Pokud vám zobrazuje notifikaci o rozdílu mikrodat mezi webem a feedem, vypněte ji následujícím způsobem:

  1. Přejděte na nastavení.
  2. Zde zvolte automatická vylepšení.
  3. Vypněte automatickou aktualizaci položek.

Acomware-google-merchant-center-obrazek1

Acomware-google-merchant-center-obrazek2

Upozornění pak zmizí během několika dnů.

Pro získání funkce potřebujete vyplnit tuto žádost

Aktualizace feedu každou hodinu bohužel není běžně dostupná v GMC. Pro její zpřístupnění musíte požádat přímo podporu Google. Tato málo známá funkce ovšem není určena pro všechny a existuje riziko, že ji Google neschválí.

Abyste zvýšili šanci získání této funkce, vyplňte žádost podle šablony níže. Google nám tuto žádost u všech klientů, kde jsme funkci řešili, ve všech případech schválil.

Jakmile Google funkci schválí, doporučujeme nastavit stahování feedů každé 4 hodiny. Jedná se o Googlem doporučenou hodnotu. V případě, že by ani stahování každé 4 hodiny nestačilo, doporučujeme začít pracovat na aktualizaci dat pomocí API. 

Šablona:

Jméno:  

E-mail: 

Jménem své společnosti ……………………….. poskytuji společnosti Google souhlas s provedením všech následujících druhů úprav v účtu Google Merchant Center [Doplnit GMC ID] bez nutnosti předchozího upozornění:

Požadavek 1: Uděluji společnosti Google oprávnění navýšit možnou frekvenci nahrávání feedu na 1x za hodinu, případně nejčastější, jaká je možná. Uvědomuji si, že to může zvýšit zatížení serveru, na kterém se feed nachází.

Acomware-google-merchant-center-obrazek3

 

Trápí vás další potíže se správou Google nákupů?

Usnadněte si inzerci a obraťte se na nás. Rádi vám pomůžeme správu zbožových srovnávačů maximálně zefektivnit a zvýšit tím vaše tržby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *