Papír, nebo audio? Eshopista nastíní budoucnost knih

Oblíbenost audio knih sice stoupá, knižnímu trhu ale stále vládne papír. Bude tomu tak i za pět let, nebo nás čeká změna? V příštím Eshopistovi budou na toto téma diskutovat Petr Michálek z KnihCentrum.cz a Marcin Beme z Audioteky.

 

Klasické knihy versus audioknihy. Co momentálně vítězí a jednou bude mít navrch? Někteří zastánci moderny předpovídali tisku brzký konec, nicméně dnes je papírová kniha pořád oblíbená. Audioknihy a elektronické knihy jakbysmet. Jaké jsou tedy preference čtenářů a jak vypadá budoucnost čtení knih? Na to vše se budete moci zeptat na příštím Eshopistovi dvou spíkrů přímo z oboru.

Čech Petr Michálek je majitelem jednoho z největších knižních velkoobchodů Pemic a internetového knihkupectví se sítí kamenných prodejen KnihCentrum.cz. To působí na českém trhu již od roku 2009 a ve své nabídce má více než 60 000 knih. Specializuje se hlavně na knihy, nabízí však také hry, hračky, e-knihy, audioknihy na CD a papírenský sortiment.

Polák Marcin Beme je zakladatelem projektu Audioteka, jenž nabízí audioknihy v elektronické podobě pro řadu zařízení od mobilních telefonů až po MP3 přehrávače. Audioteka působí kromě Polska též v Německu, Brazílii, Švédsku i Španělsku. Marcin se může chlubit řadou polských ocenění – v rozmezí let 2012 až 2014 získal titul The Men of the Polish Internet, ocenění Złoty Krzyż Zasługi od polského prezidenta i cenu Podnikatel roku v kategorii Technologie/Inovace.

Na Eshopistovi se potkáme 11. května 2017 v 15:00 v pražské Art & Event Gallery Černá Labuť. Akci tradičně povede moderátorské duo Magda Divišová a Jan Svoboda. Hosté se kromě zajímavé diskuze mohou těšit i na raut a networking s osobnostmi české i polské e-commerce.

 

Nenechte si akci ujít, registrace je již v plném proudu.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štítky: