Jak probíhal fotbalový turnaj O pohár Eshopisty 2020

Už jsme se báli, že nám koronavirus hodí do Eshopisty vidle a vůbec ho neuskutečníme. Naštěstí se vše obrátilo k lepšímu, a tak jsme uspořádali fotbalový turnaj O pohár Eshopisty. Oproti začátku týdne nám přálo i slunečné počasí a den sliboval napínavou podívanou. Přečtěte si, jak vše probíhalo.

Turnaj vzbudil ohromný zájem

Zpočátku jsme měli velké obavy, jak se pandemie projeví na zájmu hráčů. V realizačním týmu nás tato situace potkala poprvé (a doufáme, že naposledy) a mohli jsme jen odhadovat dopady.

Eshopista-fotbal-2020-celkovy-pohled

O to víc nás potěšil obrovský zájem. Turnaj jsme vyprodali jen pár dnů od oficiálního otevření registrace. Přetlak byl natolik velký, že jsme oproti původnímu plánu nakonec rozšířili soupisku na finálních 22 týmů.

Eshopista-fotbal-2020-martin-kasa-pilulka

Ještě před samotným zahájením nemohla chybět tradiční soutěž fanoušků. Favorit opět nezklamal a výhru ve fanouškovské výzvě obhájila Zásilkovna, které gratulujeme!

Eshopista-fotbal-2020-zasilkovna-fanouskovska-vyzva

Systém turnaje

Každé mužstvo se skládalo z 8 hráčů (6 v poli a 2 náhradníci), kteří hráli zápasy systémem 2 poločasů po 8 minutách. Týmy začaly souboj o pohár ve čtyřech kvalifikačních skupinách. Rozlosování nakonec dopadlo následovně:

Skupina A

Shoptet, Pilulka Athletic Team, SportObchod, UrbanStore & Bibloo, Miton, Astratex

Skupina B

Trenýrkárna, MageXo, Mixit, Alza, Rohlík, Alensa

Skupina C

Seznam, Sportisimo, Dognet, Zásilkovna, Heureka Team

Skupina D

Balíkobot, NetDirect, Dáme pohár, VSHosting + Shopsys Team, Acomware

Eshopista-fotbal-2020-shoptet

Pouze 2 nejlepší týmy z každé skupiny postupovaly do vyřazovacího pavouka. Každá ztráta bodů tedy hrála roli, což se projevilo na zápalu všech hráčů.

Náš tým Acomware měl hodně nadějnou pozici, aby obhájil loňský postup. Většinu zápasů vyhrál a rozhodoval až ten poslední. V něm bohužel podlehl těsně o gól NetDirectu. Brány čtvrtfinále nám tedy letos zůstaly zavřené. O to větší motivaci máme příští rok.

Acomware-fotbal-tym-eshopista-2020

Kdo prošel přes kvalifikační skupinu?

Boje o postup probíhaly až do posledních zápasů. Do vyřazovacího pavouka nakonec postoupily tyto týmy:

Miton – Rohlík

Mixit – UrbanStore & Bibloo

NetDirect – Zásilkovna

Sportisimo – Dáme pohár

Eshopista-fotbal-2020-rohlik

Oproti minulému roku, ve kterém jasně dominovala Alza, byly všechny čtvrtfinálové zápasy napínavé do poslední minuty. Všechny týmy shodně vyhrály pouze o gól a atmosféra by se dala v některých momentech krájet.

Semifinále nabídlo velké penaltové drama

Nakonec do semifinálové části turnaje prošla tato mužstva:

Miton – Sportisimo

UrbanStore & Bibloo – Zásilkovna

Pokud čtvrtfinále bylo vyrovnané, semifinále nabídlo ještě víc vzrušující bitvu. Ani jeden z týmů nechtěl chybovat. Oba zápasy tak skončily shodně bez branek.

Eshopista-fotbal-2020-semifinale-penalty

Rozhodovaly tedy penalty, které přinesly skvělou podívanou. Zatímco tým UrbanStore & Bibloo postoupil na úkor Zásilkovny ve standardním 3kolovovém systému, druhý souboj vyžadoval delší přetahovanou. Sportisimo nakonec postup vybojovalo nechytatelnou ranou do pravé „šibenice“

Pohár Eshopisty vyhrálo Sportisimo

V zápase o třetí místo došlo na velkou přestřelku. Zásilkovna se dostala do dvoubrankového vedení. Miton ovšem vývoj dokázal zdramatizovat a brzy srovnal na 2:2. Rozhodnout tak opět musely pokutové kopy, ve kterých třetí místo vybojovala Zásilkovna.

Eshopista-fotbal-2020-penalty

Finálový souboj hodně ovlivnila rychle vstřelená branka Sportisima. Z obou stran šlo o velkou přetahovanou a do poslední chvíle nebylo jasné, zda dovede UrbanStore & Bibloo srovnat, nebo zakončí turnaj na druhém místě. V posledních minutách ale Sportisimo z protiútoku proměnilo šanci a výsledkem 2:0 definitivně rozhodlo o zisku letošního titulu. Všem moc gratulujeme!

Eshopista-fotbal-2020-sportisimo-predavani-cen

Závěrem děkujeme partnerům, kteří věnovali štědré ceny účastníkům turnaje. Jmenovitě Alze, Alense, Big Shock!, BiOOO, Dáme jídlo, Mixitu, Pilulce, Trenýrkárně a UrbanStore & Bibloo.

.

Brzy na viděnou u další akce. Už 3. září pořádáme Eshopistu o B2B v e-commerce. Buďte u toho i vy!

Celkem 2 Komentáře k článku

  1. Eshopista na golfu

    Dobrý den,
    napadlo mě, jestli byste neměli zájem o pořádání Eshopisty na golfu? Uměli bychom to v Beřovicích u Slaného zařídit v sezóně, ale i v zimě na simulátorech, pro zkušené i začátečníky (www.gcbr.cz).
    Hezký den,
    Vanda Boučková

    • Patrik Gajdoš

      Hezký den,

      děkujeme moc za nabídku. Probereme to v našem týmu a kdybychom měli zájem, určitě vám dáme vědět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Štítky: